Naked!

clipping

Talvi on täällä ja hevoset klipataan sen takia kun hikoilevat niin kuivuisivat nopeammin lyhyellä karvalla. Jos ovat pitkiä aikoja märkinä kylmällä säällä niin lihakset voivat kipeytyä ja sitä koitetaan välttää. Ja plussana on vielä se että hevoset näyttävät minun mielestäini todella siisteiltä kun ovat klipattu huolellisesti. 

Minulla on kolme vinkkiä klippaukseen.

 1. Joidenkin hevosten iho saattaa reagoida kun niitä on klipattu. Varsinkin valkoiset jalat ovat erityisen herkät. Tämä ei ole mikään fakta mutta luulen että iho ärtyy sen takia että pienet irtonaiset karvat pistelevät ihoa ja silloin herkkä iho saattaa ärtyä ja esim jalat voivat olla vähän paksut seuraavana päivänä. 

Jos tiedän että tämä on “keissi” niin pesen jalat heti klippauksen jälkeen jollain desinfioivalla shamppoolla.

esstockholm2

2. Muistakaa että kun klipperi on päällä hevonen on yleensä vähän hermostunut ja keskittyy sen ääneen. Jos tulet varoittamatta klipperin kanssa hevosen iholle se saattaa pelästyä ja potkasta. Muista aina, ennen kuin kosket hevosta klipperillä että varoitat sitä ensin kädella aina kun siirryt uuteen kohtaan. 

3. Pitkillä ja hitailla vedoilla takaat hyvän ja siisitin lopputuloksen. 

Olkaa varovaisa ja tarkkoja! Hauskaa klippausta!

//Jessi

lister

Me käytetään Listerin konetta.

We use a Lister.

It´s winter time and we are clipping the horses so that they would dry quicker after sweating. If you leave the horse wet for a long time in this cold weather the muscles will get stiff and we are trying to avoid that. A definitive plus is that I think the horses look so good when they are clipped properly. 

These are my two tips for you.

1. Some horses may have a sensitive skin and especially the white legs may get a bit irritated after clipping. This is no fact but I think the small loose hairs may poke the sking and thats why they get irritated and a little swollen the day after. If I know  thats the case, I wash the legs with some disinfection shampoo and thats it. 

2. Remember that when the clipper is turned on the sound can make the horses a bit nervous and the horse is focused on listening to the unpleasant sound. If you don’t warn your horse it might get afraid and kick you. Remember to put your hand on the spot your going to clip before you actually touch it with the clipper. That way the horse is prepared and hopefully not surprised buy your odd behavior. 

3. Clipping with long and slow movements you will get the best looking result. 

Have fun clipping your horse and be careful!

//Jessi

To follow my instagram! 

IMG_0949