My philosofy

westankarr-gard-jessica-timgren-forss_20

My riding philosofy is to have a relaxed horse that carries it self and is happy to do what I ask. But I that what most riders want. Any ways. How do I get there? Let me rephrase… How do I TRY to get there? Lets face it, it takes a life time and more to fully understand these beautiful creatures we are dealing with here.

You don´t learn everything at ones. And bottom line is, for me at least, I don´t teach the horses. They teach me.

Have a plan, stick to it, work hard and believe in yourself. With that you will come a long way.Make sure your horse is sound in body and mind. Hang out with your horse, do silly things. That builds trust on both sides. Don´t be afraid of falling , it will happen at some point. Always be interested in how your horse does things and why. In the end that will teach you new things about your riding as well.

And last but not least, use your common sense. That is the best guide I have had. And that has brought me pretty far along the way. And I cant wait to see where it will bring me. Have an inspirational Wednesday and good luck with your riding!

//Jessi

 

 

WG_fin1-2-e1502396862638
blog

Filosofia ratsastukseni takana on se että haluan mahdollisimman rennon hevosen joka kantaa itseään ja tekee ilolla asioita joita siltä pyydän. Mutta se on varmaankin aika normaali ajatus ratsastajilla. Miten siihen pääsee? On hyvä tiedostaa jo heti alkuun se että hevosten kanssa saa tehdä koko elämän töitä ja vielä vähän lisää jotta oppii kaiken mitä voi.

Minulle on tärkeä muistaa että asioita ei opi hetkessä. Ja vielä tärkeämpää on (ainakin minulle) muistaa että minä en opeta hevosia, ne opettavat minua.

Aseta itsellesi tavoite, pysy siinä, tee kovasti töitä ja usko itseesi. Sillä pääsee jo pitkän matkan. Varmista aina että hevosesi on kunnossa, sekä fyyisesti että psyykkisesti. Vietä aikaa hevosesi kanssa, tee hassuja juttuja yhdessä. Se rakentaa luottamusta puolin ja toisin. Älä pelkää putoamista, se tulee tapahtumaan kuitenkin. Ole kiinnostunut miksi ja milloin hevosesi käyttäytyy tietyllä tavalla. Se opettaa sinua loppupeleissä myös omasta ratsastamisestasi.

Ja lopuksi, käytä omaa maalaisjärkeä, se on ollut minun paras neuvo tähän asti. Se on tuonut minut jo aika pitkälle ja en malta odottaa mihin asti se minut vie. Toivotan teille inspiroivaa viikon jatkoa ja menestystä ratsastukseen!

//Jessi

20160712_0372