Keep calm and stay on the horseback.

sammy1

Vaillantin kuoleman- ja Onnin loukkantumisen jälkeen olemme päättänet tehdä vielä paremmin ja satsata enemmän aikaa nuoriin hevosiin. Ovathan ne  meidän tulevaisuus. Meillä on ollut ilo työskennellä kyvykkäiden hevosten kanssa ja moni niistä nähdään varmasti vielä kilpakentillä omistajiensa tai meidän kanssa. Meille tärkein on että hevonen ymmärtää kaikissa tilanteissa mitä siltä pyydetään ja että tuntee olonsa turvalliseksi ratsastajan kanssa. 

Tietysti unelmoin hevosesta jolla pystyisin hyppäämämään isoja luokkia taas ja miksi ei FWB. Se olisi mahtavaa! Meillä on tällä hetkellä 13 FWB hevosta niin eihän sitä tiedä vaikka onnistuisi kin. 

Näin me toimitaan:

1. Totutetaan hevoset suitsiin, ja satulaan. Satulavyötä laitetaan tosi löysälle ensin ja katsotaan tilannetta ja kiristetään sitä mukaan.

2. Opetellaan juoksuttamista. Voi ottaa puomeja tai rakentaa esteitä ns. aidaksi jos ei ole juoksutusympyrää niin kuin meillä. Jotkut oppivat sen ihan helposti ilmankin.

3. Sivu-ohjat löysälle kiinni kun juoksutetaan. Silloin hevonen tottuu siihen, että jotain voi tapahtua siellä suussa ilman että pelästyvät sitten kuin ratsastaja on selässä. Niitä voi hieman kiristää ja jalustimet saa tietysti aina roikkua vapaana jotta tottuvat siihen että kyljissä liikkuu jotain.

4.Sitten roikutaan asteittain, eli tehdään se mitä näette Jennin tekevän videolla (alla).

5. Kun hevonen antaa ratsastajan roikkua niin aletaan pikkuhiljaa kiipeämään satulaan. 

6. Kun noustaan selkään ja hevonen on rauhassa, mennään taluttajan kanssa muutama askel eteenpäin, jotta hevonen saa rauhassa tuntea ratsastajan ja miten paino jakautuu liikkeessä.

7. Sitten juoksutetaan hevosta niin että ratsastaja istuu selässä. Siinä on juoksuttajalla vastuu hidastaa ja saada hevosta liikkumaan eteenpäin. Ratsastja on vain matkustaja tässä vaiheessa.

8. Aletaan opettamaan hevosta miten reagoida pohkeeseen ja ohjasotteeseen.

9. Päästetään ratsukko omilleen ja apuri voi katsoa että hevoen liikkuu eteenpäin. 

10. Nyt Ollaan siinä pisteessä että hevonen pitäisi osata kaikki aksellajit ratsastajan alla ja sitten vaan viimeistelyjä viilaamaan ikuisuuksiin 🙂

Muista aina tarkkaila hevosen ilmettä ja liikettä. Onko hevonen rento? Pelkääkö hevonen kun teen näin?  Muista tehdä lyhyitä pätkiä ja palkita.

Asiat tehdään tietysti aina hevoskohtasesti ja muutetaan systeemiä sitä mukaan. Tärkeintä on tiedostaa että kaikki hevoset ovat erilaiset ja pitää löytää juuri sille hevoselle oikea tapa tehdä.  

//Jessi

ps. meillä on vielä muutama paikka vapaana. 

The youngsters at the moment. __ __ #horse #pony #equestrian #showjumping

A post shared by Westankärrgård Stables (@wg_stables) on

Because of some tragical events with a few of my best horses we at WG-Stables have decided to put even more effort and time in young horses. We have had the pleasure to work with some really talented horses and going to continue to do so. The young horses are our future. We find it very important that the horses are confutable with the rider at all times and we make sure that the horses understand what we are asking of them.  

I am of course dreaming of a horse for the big classes again. And why not a FWB. That would be great! We have 13 FWB horses at the moment so you never know. 

//Jessi

unghästar1

The 2 yo stallions are having a battle.