How to

the-team-e1502394232445

The new season has started and so have the competitions. Thats why I thought it would be good to show you how you plait a horses mane properly. Watch the video bellow to see how its done. Or let me correct my self… This is how I think it should be done. There are obviously many different ways to do it.

At home we let the horses be horses but before the show we make a little extra effort to have them as shiny and clean as possible for the competition day. We use the products of Cowboy Magic and Mane N Tale because we simply think they are the best on the market.

Before you see the video I will tell you some important things that you should keep in mind for the end result to be as good as possible. 

1. Have a clean mane

2. Divide the mane evenly

3. Make it as tight as possible

4. Choose a patient horse when you practice

Have fun 🙂

//Jessi

how to

Uusi kausi on alkanut ja niin on kilpailut kin. Sen takia ajattelin näyttää teille miten letittää hevosen harjaa. Mielestäni on vain yksi tapa tehdä ne kunnolla mutta tietysti on monta eri tyyliä ja ihmiset tykkäävät erilaisista leteistä. Tykkään eniten leteistä jotka ovat aika pieniä, tiheitä ja tietysti samankokoisia. Alla on video jossa olen yrittänyt näyttää niin selvästi kun pystyn kuinka niitä tehdään.

Meillä kotona hevoset saavat olla hevosia mutta kun olemme lähdössä kilpailuihin panostamme hieman enemmän siihen että olisivat puhtaita, kiiltäviä ja kaikenkaikkiaan hyvän näköisiä. Käytämme Cowboy Magic ja Mane N talen tuotteita koska ne ovat parhaita markkinoilla.

Ennen kuin katsot videon haluan listata muutamia juttuja jotka ovat tärkeitä muistaa jotta lopputulos olisi paras mahdollinen.

1. Harjan pitää olla puhdas!

2. Jaa harja tasasesti 

3. Tee leteistä niin tiukat kuin mahdollista

4. Älä valitse tallin malttamattomin hevonen kun harjoittelet

Pitäkää hauskaa 🙂

//Jessi

how to 1

Watch the video here:

lihis

Meatball aka ”Lihis” mane is maybe not the best one to plate as its sooo thick!

IMG_0949