From under horse to wonder horse part 2

This is Allu (Athena SN) now. She has grown a lot and is gaining muscle and condition. As most of the young horses she had a period of feeling a bit sore in her body. She was not that willing to move so we decided to give her a few weeks off. This usually happens because the horse is growing and working at the same time and this can feel a bit unpleasant. After her brake she came back stronger and more willing to work again. Now our plan is to ride her until she jumps a small course with good confidence. After that she will go out on a summer vakay with her buddies. When that´s over we´re planning to take her to her first show. If you want to see Allu develop and see what´s going on at the stables you should definitely follow @wg_stables on instagram.

Watch the video bellow where Allu did her first course ever. She had never jumped anything else than the jumps by the wall which I showed you guys last time. I think that´s pretty brave.

We are jumping some other horses at Riders inn pay and jump tomorrow and on sunday at Solbacka. Lets see how the horses behave 🙂

Have a nice weekend!

//Jessi

img_3320.jpg

Tämä on Allu nyt. Se on kasvanut ja saanut lihaksia ja kuntoa lisää. Niin kuin monet nuoret hevoset heille tulee vaiheita jolloin vartalo on vähän jumissa ja liikkuminen ratsastajan kanssa ei tunnu niin mukavalta. Se johtuu yleensä siitä että hevonen kasvaa kovaa vauhtia ja se vie paljon voimia ja saattaa jopa aiheuttaa pientä särkyä. Silloin ei oikein työ maistu. Joten päätettiin antaa sille kaksi viikkoa vapaata. Tauon jälkeen se oli paljon halukkaampi ja oma itsensä. Suunitelmamme on nyt jatkaa treenaamista kunnes se hyppää pientä rataa rennosti. Sen jälkeen se saa mennä kavereiden kanssa kesälaitumelle. Loppukesästä sitten ensimmäisiin kilpailuihin. Jos haluat nähdä enemmän Allusta ja tallin puuhista niin käy seuraamassa meitä (@wg_stables) instagramissa.

Katso video alta kun Allu hyppää ensimmäisen radan ikinä. Siis niin kiltisti! Ennen sitä se oli vaan hypännyt seinällä olevaa sarjaa jota näytin viimeksi.

Hypätään muita hevosia huomenna ”pay and jumpissa”, Riders innissä ja sunnuntaina Solbackassa pienet kisat.

Hyvää viikonloppua teille!

//Jessi

Allu3

This was the picture from the first post.

3 Responses to From under horse to wonder horse part 2