From under horse to wonder horse part 1

westankarr-gard-jessica-timgren-forss_20

Yllätyn jotenkin aina yhtä paljon kun pääsee seuraamaan nuoren hevosen kehitystä ja kun huomaa miten paljon ne muuttuu lyhyessä ajassa. Meillä on tällä hetkellä noin 6 hevosta sisäänratsastettu tai juuri sisäänratsastettavana. Kun hevoset tulevat sisään laitumilta/pihatoista ne näyttävät yleensä aika räjähtäneiltä. Pitkä karva, harja, häntä ja muutenkin aika lihasköyhiä.

Kun aloitamme juoksutuksen he ovat ihan pihalla kaikesta eikä tiedä yhtään mihin juosta. Kehitys ei aina tunnu niin isolta kun itse näkee hevosen joka päivä mutta kun sitä alkaa miettiä miltä he näyttivät ja liikkuivat kun alettiin niiden kanssa tekee, niin on se vaan ihmeellistä miten nopeasti tulosta kuitenkin tulee. Hevonen videolla on 3 vuotias tamma jonka isä on Canvas Plus ja emän isä on Lord Z.  “Allu” on vielä aika pieni mutta toivomme että se vielä kasvaisi heiman. Olemme jo nähneet kykyä jo irtohypytyksessä ja nyt kun hyppää selästä se tulee selväksi että tässä on kyllä hyvin hyppäävä nuori neiti. kaikki hevoset on tietysti erilaisia mutta Allu tuntuu kovin itsevarmalta ja luottaviselta. Ne ovat hyviä ja tärkeitä piirteitä kilpa hevosessa. Tietysti meidän tavoite on saada Allu kilpa radoille ja kehitää sitä vielä enemmän siitä sitten. Nuorten hevosten kanssa on aina hyviä ja ei niin hyviä päiviä koska he voivat vielä kasvaa ja samalla pyydetään niiden kropalta aika paljon joten edetään päivä päivältä hevosen ehdoilla.

Katsokaa video alhaalta.

Ja tämän otsikon alta jatketaan vielä sitten niin näette taas vähän ajan päästä miten hepat edistyy. Tullaan varmasti näyttämään muitakin hevosia samalla tavalla täällä joten pysykää mukana.

//Jessi

From underhorse to wonder horse

24.10.2017

Allu3

20.12.2017

Watch the videos of Athena jumping the first times:

https://www.instagram.com/p/Bc6psJdBj4G/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_legacy

Allu1